Portfolio

Back to portfolio categories

Wakefield House

This project for a weekend retreat, replaced a cold, damp 1970s dwelling on the outskirts of Rangiora. The clients had a specific brief for a raised courtyard.

A collection of forms, diff erentiating living, sleeping and garage were developed
around this courtyard. Coloursteel, plywood and steel frames made reference to the surrounding farm buildings. The dark colours enable the home to recede into its rural environment, while generous north facing glass opens the house to expansive views.

Awards

2007 NZIA Regional Award - Residential

 

assets/Uploads/WAK-6.jpg assets/Uploads/WAK-7.jpg assets/Uploads/WAK-3.jpg assets/Uploads/WAK-4.jpg assets/Uploads/WAK-5.jpg
Icons made by Freepik, Balraj Chana, Google from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0